Rólunk


A cég neve is árulkodik a legfontosabb tevékenységi körünkről, ami a térinformatikai képfeldolgozás.

IMPROGIS – IMage PROcessing Geographic Information System

Ezen felül, az Improgis Kft. az alábbi tevékenységekkel foglalkozik:

  • IT üzemeltetés, távfelügyelet, beszerzés
  • weboldalak fejlesztése
  • térinformatikai rendszerek létrehozása
  • SMART megoldások (koncepciók elkészítésétől egészen a kivitelezésig).

Keressen minket, ha hatékony és gazdaságos informatikai rendszert szeretne! Segítünk a kialakítástól egészen az üzemeltetésig. Akár távfelügyeletben is, már meglévő rendszereket.

“Smart City” – a mi értelmezésünkben

A méltán híres, és hazánkban is egyre elterjedtebb “Smart City” kifejezést számos fordításban, értelmezésben láthatjuk. A szó szerinti fordítás (okos város) talán nem is annyira tükrözi, hogy mennyi mindent ölel át ez a témakör. Érdemes inkább “élhető”, fejlődő”, “korszerű”, vagy talán “emberközpontú” kifejezésekkel azonosítani ezt a dolgot, hiszen a lényeg, hogy egy város úgy érjen el fenntartható, dinamikus fejlődést, hogy azt az ott lakó emberek aktív bevonásával, az ott lakó emberek életének megkönnyebbítésével párhuzamosan tegye. Ebben próbálunk mi is, mint megannyi más cég segíteni, azzal a különbséggel, hogy nem siklunk el a részletek mellett, és nem a nagyvárosok vehemenciájával állunk a feladat elé, hanem igyekszünk a technikai fejlődéseket, és a digitális újdonságokat úgy adaptálni egy város életébe, hogy az megőrizhesse a valódi mivoltát, és továbbra is “város” maradhasson, nem pedig egy digitális “műhely”. Számunkra fontos a technika és az ember kapcsolata, hogy valóban olyan megoldásokkal tudjunk szolgálni, amik később is használhatóak, előnyösek, és nem pusztán látványosak.

Térinformatika – Geoinformatika

A térinformatika térbeli objektumok és jelenségek kapcsolatrendszerének feltárásával és elemzésével foglalkozó tudomány és módszer. A térinformatika magába foglalja a térbeli adatok gyűjtésének, adatok digitális előállításának, integrálásának és elemzésnek folyamatát, illetve az elemzések megjelenítését. Az évek alatt megszerzett tudásunkat felhasználva készítünk digitális leképezést az adott területről, hálózatról, vagy éppen domborzati viszonyokról. Az így előállított állomány, szoftver nagy segítséget nyújthat például a gáz-, vagy éppen a vízvezetékek teljes feltérképezésénél, illetve esetleges hiba esetén, a hely pontos detektálásánál.

Webes programozás

A weboldalak eredeti, és máig legfontosabb célja a tartalmak közzététele. Ezt mi is így látjuk, de manapság legalább ennyire fontos a dizájn, a megjelenés, hiszen így tudjuk megragadni a látogatók figyelmét, és esetleg legalább egy rövid időre ott is tartani őket. Erre a HTML mellett a CSS nyelvet használjuk. A HTML a tartalom szerkezetét, a CSS pedig a kinézetét írja le. E kettő szorosan összefügg, de megfelelő tervezéssel precízen el is választható egymástól. Az általunk készített weboldalak túlnyomó része WordPress rendszerben készül, de egyedi igény esetén más rendszerekkel is dolgozunk.

Oktatás – saját, és nem saját rendszerek esetén

Egy új rendszer bevezetése, megismerése minden esetben nagy feladat. Ezt mi is így gondoljuk, ezért nem engedjük el az általunk létrehozott megoldások “kezét” azonnal, hanem természetesen vállaljuk azok betanítását, valamint a korábbi (ha egyáltalán volt) rendszer adott elemeinek átemelését.

Szükség esetén vállalni tudjuk a nem általunk készített szoftverek oktatását is, ez azonban előzetes megbeszéléseket igényel.

Előszeretettel veszünk részt céges továbbképzéseken, tartunk oktatásokat, esetleg új kollégák felvételekor felzárkóztató kurzusokat. Legyen szó akár az alap számítógépes oktatástól (ECDL) kezdve egészen a speciálisan használt programokig.

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését bármelyik területen, keressen minket bátran, az alábbi elérhetőségek valamelyikén, vagy a Kapcsolat gombra kattintva.

E-mail: info@improgis.hu

Telefon: +3630/281-4981, vagy +3630/959-3529